wH2a Est. 1984
40 jaar zeewolde
Terry Verhoef
+31 36 522 7879

Nieuwe koers voor VMware na overname Broadcom

Zoals sommigen wellicht hebben opgemerkt, is VMware vorig jaar november overgenomen door Broadcom. Als nieuwe eigenaar kondigde het bedrijf al snel aan grote veranderingen toe te passen, en deze bleken ingrijpender dan aanvankelijk gedacht.

Verheldering tijdens exclusief Broadcom evenement

Inmiddels zijn de plannen in werking gezet bij Broadcom en werd het tijd om zowel partners als klanten meer duidelijkheid te bieden. WH2A was deze week aanwezig bij een exclusief evenement van Broadcom, waar de nieuwste ontwikkelingen binnen het VMware-partnerlandschap en de licentiestructuur verder werden toegelicht. Wij bespreken de belangrijkste punten met u hier.

Wat is VMware?

VMware is een softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in virtualisatie en cloud computing. Met virtualisatie wordt bedoeld dat er een gesimuleerde, ofwel virtuele, computeromgeving wordt gecreëerd in plaats van een fysieke omgeving. Bijvoorbeeld van onze server bij WH2A. Dit zorgt ervoor dat de functionaliteit niet langer gebonden is aan de beperkingen van specifieke fysieke hardware, waardoor het flexibeler en toegankelijker wordt voor gebruik.

Verandering VMware diensten onder Broadcom

Kort gezegd, Broadcom wil meer geld verdienen door over te stappen op abonnementen en het eenvoudiger maken van hun diensten. Ze hebben besloten dat al hun VMware-oplossingen vanaf nu alleen beschikbaar zullen zijn via abonnementen en niet meer als een eenmalige aankoop. Als er in het verleden licenties zijn gekocht, blijft de software gewoon werken. Voor verlenging van ondersteuning, wordt niet meer aangeboden. Er zal dan een overstap gemaakt moeten worden naar een abonnement. Ook hebben ze nieuwe producten en prijzen geïntroduceerd en maken ze de VMware-modellen simpeler.

Met al deze veranderingen hoopt Broadcom de structuur van hun diensten overzichtelijker en duidelijker te maken, zodat ze de klant en hun keuzevrijheid beter van dienst kunnen zijn. Wel werd aangegeven dat dit waarschijnlijk tot aanzienlijke kostenstijgingen zal leiden voor alle datacenters en bedrijven in Nederland die hosted diensten leveren. Uiteraard zullen wij dit in de gaten blijven houden om te kijken wat dit betekent voor WH2A. Heeft u hier vragen over? Twijfel dan niet om contact op te nemen met ons.

Terry Verhoef

Terry Verhoef

Sales en Marketing

Nieuws

Andere lezen ook

We zijn verheugd te delen dat naast de meiden van de MO17-1 en MO17-2, zijn de meiden van MO13-1 nu ook voorzien van prachtige trainingskleding van WH2A
Het SonicWall Cyber Threat Report 2024 biedt bruikbare dreigingsinformatie om verdedigers te helpen zich te beschermen tegen cybercriminaliteit.
VoIP, bellen zoals vroeger, maar dan over het internet, waardoor u gemakkelijk en goedkoop wereldwijd kan bellen.

Contact

Afspraak maken

Ook op zoek naar een passende beveiligingsoplossing voor uw bedrijf? Maak eenvoudig online een afspraak door onderstaande gegevens in te vullen. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Henk Paritius

Planning